TIRTILLARLA MÜCADELE YAPILMASI

Önümüzdeki günler ve aylar; değişik süs bitkilerinde, çam ağaçlarında ve meyve ağaçlarında farklı tipte tırtılların görünme zamanlarıdır. Bu yüzden, bu dönemlerde bütün bitkileri dikkatli bir şekilde takip edip tırtıllar ilk başladığı zamanlarda mücadele yapılmalıdır. Böylelikle emeğimiz de masrafımız da daha az olacaktır. Tırtıllar, meyve ağaçlarına da önemli şekilde zararlar vermektedirler. Özellikle elma ağ kurdu İlkbahar’da (Nisan sonu – Haziran ilk yarısına kadar) başta elma olmak üzere erik, kayısı, badem ağaçlarında büyük, sık ve ekseri birkaç yaprağı kaplayan ve üzerinde tırtıllar da bulunan ağlar görülür. Aşağıdaki fotoğrafta da ağ içinde tırtılların fotoğrafı görebilirsiniz.

Elma Kurdu

Tırtıllar tarafından yenerek yalnız iskeleti kalmış yaprakları görmek mümkündür. Şiddetli tahribatta bütün ağaç, ipek gibi parlayan ağlarla kaplanır. Oldukça obur olan tırtıllar, kısa bir zamanda ağacın yapraklarını yiyerek ağacı kel bırakabilirler. Az tahribatta da zararları önem taşır; çünkü sürgün uçları, çiçekler ve meyveler çok zarar görebilir. Tırtıllarla mücadele, ağ meydana getirmeden yapılması daha önemli ve kolaydır. Eğer ağlar meydana gelmişse ilacı atarken çok tazyikle püskürtülmelidir ki; ağlar delinip ilaç ağın içine kadar nüfuz edebilsin. Tırtıllarla mücadele, tırtıl öldürücü ilaçlardan alınarak yapılmalıdır.

Bir başka konu ve yazımda buluşmak üzere…

Saygılarımla,

İbrahim Tınaztepe

ABONELERİMİZİN ARASINA KATIL

Sağlıklı Bitkilerin Sırrı Nedir? Bitkileri Çoğaltma Taktikleri Nelerdir? Daha Fazla Ürün Nasıl Kazanılır? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsiniz!

ABONELERİMİZİN ARASINA KATIL

Sağlıklı Bitkilerin Sırrı Nedir? Bitkileri Çoğaltma Taktikleri Nelerdir? Daha Fazla Ürün Nasıl Kazanılır? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsiniz!