ÇİÇEK ERİĞİ

Saygıdeğer Okuyucularım;

İlkbahar Aylarında birçok bitki, değişik renklerde ve kokularda çiçekler açmaktadır. Kimileri önce yaprak çıkarır, sonra çiçek açar. Kimi bitkiler ise yapraklanmadan önce yoğun bir şekilde bolca çiçek açar, sonra yaprak çıkarır. Yaprak çıkarmadan önce yoğun bir şekilde bolca katmerli çiçek açan bitkilerin başında çiçek kirazı, çiçek elması, çiçek şeftalisi ve çiçek eriği gelmektedir. Ben, bu yazımda sizlerle çiçek eriği ve çiçek eriğinin değişik renkleriyle ilgili bilgileri paylaşacağım.

  • Çiçek eriği – Üç renkli (Prunus Triloba Flore Alba Pleno): Çiçekleri katmerli ve pembedir. Nisan ve Mayıs Aylarında yapraktan önce çiçek açar. İlkbahar’ın güzel görünüşlü bir ağacıdır. Yaprakları yeşil, kırmızı ve pembe renklerden meydana gelmiştir ve zariftir.
  • Çiçek eriği – Kırmızı yapraklı (Prunus Pissardi): Yol kenarlarına sıralar halinde, parklara ve bahçelere gruplar halinde ve tek olarak dikilen bir ağaçtır. Yaprakları kırmızı renkte, Nisan ve Mayıs Aylarında beyazımtırak pembe çiçek açar.
  • Çiçek eriği – Koyu kırmızı yapraklı (Prunus Pissardi Nigra): İlkbahar’da menekşe renginde çiçek açar. Yaprakları koyu kırmızıdır. Ağır topraklarda yetişir. Park ve bahçelere gruplar halinde, tek olarak dikilir; ayrıca tek olarak yol kenarlarına dikildiği zaman da güzel bir manzara meydana getirir.

Çiçek eriği, yabanisi üzerine topraktan 175 cm veya 2 m yükseklikten kalem aşısı yapılarak üretilir. Çiçek eriği yapraklandıktan sonra yapraklarında bitlenmeler meydana gelmektedir. Bu bitler, görüldüğü andan itibaren çoğalmadan ilaçlanarak zirai mücadele yapılmalıdır. Aksi halde yaprak ve taze sürgünlere zarar vereceklerdir. Çiçek eriğinin aşısının altında kalan gövde kısmından veya toprak altındaki köklerinden çıkan yabani filizler, büyümeden koparılıp temizlenmelidir. Aksi halde; bu yabani filizler zamanla büyüyüp kuvvetlenerek aşılı kısmın zayıflamasına ve uzun zamanda kurumasına sebep olabilir. Bu durum, sürekli takip edilmelidir.

Bir başka konu ve yazımda buluşmak üzere…

Saygılarımla

İbrahim Tınaztepe

ABONELERİMİZİN ARASINA KATIL

Sağlıklı Bitkilerin Sırrı Nedir? Bitkileri Çoğaltma Taktikleri Nelerdir? Daha Fazla Ürün Nasıl Kazanılır? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsiniz!

ABONELERİMİZİN ARASINA KATIL

Sağlıklı Bitkilerin Sırrı Nedir? Bitkileri Çoğaltma Taktikleri Nelerdir? Daha Fazla Ürün Nasıl Kazanılır? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsiniz!