Daldırma ile Yetişen Süs Bitkileri
Saygıdeğer Okuyucularım;
Bu yazımda sizlerle daldırma ile yetişen süs bitkileri ile ilgili bilgileri paylaşacağım.
Kartopu – Buruşuk Yapraklı: Soğuk iklimlerde yetişebilen dayanıklı bir nebattır. Yaprakları büyük, koyu yeşil ve buruşuktur. Meyveleri ilk zamanlar yeşil, daha sonra kırmızılaşır ve olgunlaşmaya yakın siyah bir renk alır.
Kartopu – Kokulu Çiçekli: Mart Ayında pembemsi beyaz çiçekler açar ve hoş bir kokusu vardır.
Kartopu – Parlak Yapraklı: Yaprakları çok güzel, koyu yeşil ve parlaktır. Grup ve çit yapmaya elverişlidir, derin ve serin toprakları sever.
Akçaağaç – Yanar: Çok zengin, canlı görünüşlü ve süsleyicidir. Yaprakları zarif ve yeşil renktedir. Sonbahar’ da bronz bir renk alır.
Akçaağaç – Yanar (Kırmızı Yapraklı): Zarif ve sevimli bir ağaççıktır. Yaprakları kan kırmızısı rengindedir, tek ve grup olarak dikilir.
Manolya (Büyük Çiçekli) – Yaprağını Dökmeyen: Yaprakları, büyük ve parlak yeşildir. Çiçekleri zarif, gösterişli ağaçlar arasında güzel bir manzarası vardır.
Manolya (Pembemsi Beyaz Çiçekli) – Yaprağını Döken: Nisan Ayında çiçek açar, rengi beyaz ve üzerinde pembemsi çizgiler vardır.
Manolya (Mor Çiçekli) – Yaprağını Döken: Dıştan erguvani, içten beyaz, büyük çiçekli bir manolya çeşididir. Nisan Ayında çiçek açar.
Manolya (Yıldız Çiçekli) – Yaprağını Döken: Nisan Ayında yıldız şeklinde, saf ve beyaz renkte, kokulu çiçek açar. Çok kıymetli bir manolya çeşididir.
Çoban Püskülü – Alacalı Yapraklı: Yaprakları parlak ve kenarları kırmızımtırak sarı renktedir.
Bir başka konu ve yazımda buluşmak üzere…
Saygılarımla,
İbrahim Tınaztepe
Son yorumlar