TOHUM ve ÇELİK İLE YETİŞEN ÇAM ÇEŞİTLERİ (2)
Saygıdeğer Okuyucularım;
Öncelikle yeni yılınızı kutlar; sağlık ve huzur dolu günler temenni ederim.
Sedir Çamı – Atlas (Cedrus Atlantica) : İbreleri gümüşi renkte ve kısadır. İleride dikkatleri üzerine çeken, kuvvetli, heybetli, büyük bir ağaç olur. Piramit olarak büyür; derin ve süzek toprakları sever.
Sedir Çamı – Himalaya (Cedrus Deodora) : Çok güzel bir çam çeşididir. İbreleri mavimtırak, yeşil renkte ve diğer çeşitlerinden uzundur. Dalları uzunca ve hafif sarkıktır. Süzek olan topraklarda uzun müddet yaşar.
Sedir Çamı – Lübnan (Cedrus Libani) : Süratli gelişen sedir çeşitlerindendir. Dalları genişliğine büyüme gösterir; ibreleri parlak, yeşil renktedir.
Bataklık Servisi – Porsuğu (Taxodium Distichum) : Nemli ve bataklık topraklarda yetişebilir; büyük, güzel bir ağaçtır ve yaprakları zariftir. Sonbahar’da döküleceğine yakın kızarır ve Sonbahar’da dökülür.
Göknar – Ak (Abies Pectinata) : Dayanıklı bir çam çeşididir. Derin ve süzek topraklardan hoşlanır. Yaprak yüzü koyu yeşil ve arka kısmı beyazımtıraktır. Kıymetli bir park ve orman ağacıdır.
Göknar – İspanya (Abies Pinsapo) : Manzarası güzel, piramit olarak yavaş büyür. İbreleri kısa, sert ve maviye bakan yeşil renktedir.
Göknar – Uludağ (Abies Bormmulleryana) : Dayanıklı, çok güzel ve canlı koyu yeşil renktedir. Park ve bahçeler için gayet güzel bir çamdır. Ladin – Adi (Picea Excelsa) : Orman ağaçlarının başında gelir. Park ve bahçelere grup olarak dikilir. Aynı zamanda rüzgar kesen bir ağaçtır.
Ladin – Adi (Picea Excelsa) : Orman ağaçlarının başında gelir. Park ve bahçelere grup olarak dikilir. Aynı zamanda rüzgar kesen bir ağaçtır.
Bir sonraki yazımda buluşmak dileğiyle…
Saygılarımla,
İbrahim Tınaztepe
Son yorumlar